Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z forum wyrażasz zgodę na używanie cookies. Więcej informacji w regulaminie. OK (wyłącz komunikat)

Autor Wątek: Tło strony głównej...  (Przeczytany 9862 razy)

Offline tomek_katowice

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 7
Tło strony głównej...
« dnia: 26 Luty, 2007, 20:37:15 »
Jak w temacie... Proszę o pomoc, co i w jaki sposób edytować pliki, aby zmienić kolor białego tła na jakikolwiek inny?
Pozdrawiam - życzę udanego wieczora. Tomek

WMsoft

Tło strony głównej...
« dnia: 26 Luty, 2007, 20:37:15 »
Nie wiesz jakiego smartfona wybrać? Zobacz - smartfonki.pl
Szukasz stacji pogodowej, termometru? Zobacz - stacje-pogody.pl

Offline Aztek

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 485
Odp: Tło strony głównej...
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Luty, 2007, 22:45:31 »
Wystarczy zmienić element body background w pliku CSS - style.css.
Ewentualnie w panelu administracyjny -> Opcje -> Szablony: nagłówek strony, nagłówek strony podglądu kartki.



Offline tomek_katowice

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 7
Odp: Tło strony głównej...
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwiecień, 2007, 22:12:12 »
Witam!
Może to pytanie nie na miejscu, też brak mi doświadczenia: chciałbym dodać pionowy, podłużny banner (ew. animację) oraz skrypt wskazujący ilość osób on-line lub licznik odwiedzin. Idealnie pasuje do tego miejsce pod przyciskiem SZUKAJ KARTKI. Jaki plik należy edytować?
Pozdrawiam - Tomek Katowice

Offline Aztek

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 485
Odp: Tło strony głównej...
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Kwiecień, 2007, 08:32:37 »
Panel administracyjny -> Opcje -> Szablony: nagłówek strony, nagłówek strony podglądu kartki.

Offline tomek_katowice

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 7
Odp: Tło strony głównej...
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Czerwiec, 2007, 12:44:33 »
Witam po kilku miesiącach...
Kombinowałem w wolnym czasie i wszystko ok: dodałem licznik, banner (rotator banerów).
Ale mam kolejny problem: okazało się, że na stronie podglądu kartki nie jest ona wyświetlona (pewnie usunąłem fragment kodu). Czy istnieje sposób na odtworzenie źródłowego kodu bez ponownej instalacji skryptu?
Poniżej wklejam kod (nagłówek strony podglądu kartki), który wyświetla przeglądarka podczas logowania:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
  <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
  <META NAME="author" CONTENT="">
  <META NAME="Language" CONTENT="">
  <META NAME="description" CONTENT="">
  <META NAME="keywords" CONTENT="hate kartka, nordland, agressiva, 88">
  <META NAME="robots" CONTENT="INDEX,FOLLOW">
  <meta name="classification" content="">
  <TITLE>Hate kartka | Nordland |</TITLE>
  <link REL=STYLESHEET HREF="style.css" TYPE="text/css">
</HEAD>

<BODY>

<TABLE width="750" align="center" border=0 cellspacing=0 cellpadding=0> <TR><TD>
<br>
 &#8226; <A HREF="index.php">Strona główna</A>
 &#8226; <A HREF="wszystkie.php">Wszystkie kartki</A>
 &#8226; <A HREF="cytaty.php">Cytaty</A> 
 &#8226; <A HREF="wiersze.php">Wiersze</A>
 &#8226; <A HREF="kontakt.php">Kontakt</A>
 <BR><BR>
</TD></TR>

<tr><td style="background-image: url(grafika/kropka2.gif); background-repeat:repeat-x;"></td></tr>

<TR><td height="500" valign="top" width=730 align="center"><br>

Poniżej wklejam kod (nagłówek strony), który wyświetla przeglądarka podczas logowania:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
  <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
  <META NAME="author" CONTENT="">
  <META NAME="Language" CONTENT="">
  <META NAME="description" CONTENT="">
  <META NAME="keywords" CONTENT="keywords" CONTENT="hate kartka, nordland, agressiva, 88">
  <META NAME="robots" CONTENT="INDEX,FOLLOW">
  <meta name="classification" content="">
  <TITLE>Hate kartka | Nordland |</TITLE>
  <link REL=STYLESHEET HREF="style.css" TYPE="text/css">
</HEAD> 

<BODY>

<TABLE width="750" align=center border=0 cellspacing=0 cellpadding=0> <TR><TD colspan=3> 
<br>
 &#8226; <A HREF="index.php">Strona główna</A>
 &#8226; <A HREF="wszystkie.php">Wszystkie kartki</A>
 &#8226; <A HREF="cytaty.php">Cytaty</A>
 &#8226; <A HREF="wiersze.php">Wiersze</A>
 &#8226; <A HREF="kontakt.php">Kontakt</A>
<BR>
</TD></TR>

<tr><td colspan=3 style="background-image: url(grafika/kropka2.gif); background-repeat:repeat-x;"></td></tr>

<TR><TD align="left" width=140 valign="top">

{kategorie_k} <br><br>

{top_k}<br><br>{wyszukiwarka}
    <!-- Histats.com  START  -->
 
 <script  type="text/javascript" language="javascript">
 
 var s_sid = 56740;var st_dominio = 4;
 var cimg = 28;var cwi =115;var che =60;
 </script>
 <script  type="text/javascript" language="javascript" src="http://s10.histats.com/js9.js"></script>
 <noscript><a href="http://www.histats.com" target="_blank">
 <img  src="http://s4.histats.com/stats/0.gif?56740&1" alt="counter create hit" border="0"></a>
 </noscript>
 
 <!-- Histats.com  END  --> &nbsp;
&nbsp;
 <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0" align="center"><b><font size="2">|
   Nordland |</font></b><p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0" align="center">
<b><font size="2">poleca:</font></b><p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0"><p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">
<p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0"></p>
<p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0">
<p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0"></p>
<p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0"><SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!--
kod = new Array(3);
kod[0] = '<A HREF="http://www.wilczyszaniec.prv.pl" target=_blank><IMG SRC="http://www.nordland.webd.pl/hate_cards/kartki/2/small/32s.jpg" WIDTH="120" HEIGHT="120" BORDER="0"></A>';
kod[1] = '<a href="http://www.nordland.prv.pl" target="_blank"><IMG SRC="http://www.nordland.webd.pl/hate_cards/kartki/2/small/30s.jpg" WIDTH="120" HEIGHT="120" BORDER="0"></A>';
kod[2] = '<a href="http://www.nordland.prv.pl" target="_blank"><IMG SRC="http://www.nordland.webd.pl/hate_cards/kartki/2/small/29s.jpg" WIDTH="120" HEIGHT="120" BORDER="0"></A>';
losowa = Math.floor(Math.random() * kod.length);
document.write(kod[losowa]);
</SCRIPT> </p> </p>
<td width=2 style="background-image: url(grafika/kropka.gif); background-repeat:repeat-y;"></td>

<td height="500" valign="top" width=608><br>
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwiec, 2007, 12:47:24 wysłana przez tomek_katowice »

Offline Aztek

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 485
Odp: Tło strony głównej...
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Czerwiec, 2007, 00:21:38 »
Ale mam kolejny problem: okazało się, że na stronie podglądu kartki nie jest ona wyświetlona (pewnie usunąłem fragment kodu). Czy istnieje sposób na odtworzenie źródłowego kodu bez ponownej instalacji skryptu?

Najprościej i najszybciej będzie zalogować się do wersji demo skryptu http://ekartka.wmsoft.pl/adm_kart.php (hasło i login: admin) i  skopiować odpowiednie fragmenty. Można też uzyskać odpowiedni kod z pliku, który jest wykorzystywany do tworzenia bazy - w nazwie pliku jest sql. 


Offline tomek_katowice

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 7
Odp: Tło strony głównej...
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Czerwiec, 2007, 00:49:51 »
Witam!
W wolnej chwili skorzystam z porady.
Napiszę o wynikach...
Pozdrawiam - Tomek

Offline Aztek

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 485
Odp: Tło strony głównej...
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Czerwiec, 2007, 21:03:44 »
Witam!
W wolnej chwili skorzystam z porady.
Napiszę o wynikach...
Pozdrawiam - Tomek

Ok. Podobne problemy może mieć więcej osób - zastanawiam się nad wprowadzeniem w panelu admina przycisku przywracającego standardowe ustawienia w bazie.

Offline tomek_katowice

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 7
Odp: Tło strony głównej...
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Czerwiec, 2007, 21:05:47 »
 :D
Jestem Za...

P.S. Udało się przywrócić kartki do używalności. Wielkie dzięki za poradę.
Pozdrawiam - Tomek