Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z forum wyrażasz zgodę na używanie cookies. Więcej informacji w regulaminie. OK (wyłącz komunikat)

Autor Wątek: Problem z rejestracja  (Przeczytany 6366 razy)

Offline rodeo

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 6
Problem z rejestracja
« dnia: 25 Luty, 2008, 12:23:24 »
Witam mam taki problem system dzialal jakis czas bez problemow az tu nagle nie mozna sie zarejestrowac
podczas rejestracji wywala plik do pobrania index.php link do skryptu http://sfotki.pl mozliwe ze to ja cos zmienilem ale dzis wgralem backup i dalej to samo
Prosze o pomoc juz nie wiem gdzie szukac bledu
Pozdrawiam

WMsoft

Problem z rejestracja
« dnia: 25 Luty, 2008, 12:23:24 »
Nie wiesz jakiego smartfona wybrać? Zobacz - smartfonki.pl
Szukasz stacji pogodowej, termometru? Zobacz - stacje-pogody.pl

Offline Aztek

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 492
Odp: Problem z rejestracja
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Luty, 2008, 12:32:25 »
...podczas rejestracji wywala plik do pobrania index.php...
Co przez to rozumiesz?

Strona działa ok, nie zauważyłem żadnych problemów...

Offline rodeo

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 6
Odp: Problem z rejestracja
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Luty, 2008, 15:49:27 »
strona smiga prawidlowo ale sam proces rejestracji dziala nieprawidlowo po wypelnieniu pul imie & email i kliknieciu 'rejestruj' w IE wywala error 404 a i firefox pyta czy chesz pobrac plik index.php lub wyswietla pusta strone (cala biala bez tresci).
W panelu admina widze nowego uzytwownika ale email aktywacyjny niewyslany
Sam juz niewiem co jest

Offline Aztek

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 492
Odp: Problem z rejestracja
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Luty, 2008, 16:51:58 »
Nie działają poprawnie strony wysyłające maile, czyli wygląda to na błędną konfiguracje emaila/smtp w pliku konfiguracyjnym lub np. dokonywałeś aktualizacji skryptu i nie wgrałeś wszystkich plików.
« Ostatnia zmiana: 25 Luty, 2008, 17:05:14 wysłana przez WMsoft »

Offline rodeo

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 6
Odp: Problem z rejestracja
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Luty, 2008, 17:12:09 »
faktycznie to samo się dzieje gdy ktoś chce wysłać wiadomość poprzez formularz kontaktowy

nowe ustawienia SMTP rozwiazaly problem
Dzieki
Pozdrawiam